Waarom ik aan mealpreppen doe
07 februari 2022 

Waarom ik aan mealpreppen doe

Mealpreppen, dus het voorprepareren van jouw maaltijden kan helpen bij het inzetten van een gezondere leefstijl. Een groot voordeel is dat je bijvoorbeeld geen boodschappen meer hoeft te doen na een lange werkdag. Je staat dan in de supermarkt, hebt trek en koopt dan ongemerkt een paar zakken snoep , chocola of chips. 

Wat er niet aan komt hoeft er ook niet af. 

Mij scheelt het in basis ook een hoop tijd. Ik sta zelf liever 1 of 2 dagen wat langer in de keuken ipv elke dag. De basis voor mij zijn wat koolhydraten zoals pasta, rijst of zoete aardappelen. Deze kan je alvast van te voren maken en blijft over het algemeen wat langer goed. Daarnaast kies ik mijn groenten en vlees(vervangers) uit.
Zelf helpt het mij om voor 3 dagen alvast te preppen. Een nadeel kan zijn dat het wat eentonig is. Voeding is echter bedoeld om te voeden en jouw energiewaarden bij te vullen. 

Heb je nog wat hulp nodig, laat het me even weten. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen